Beogradski sindikat: Zaključaćemo grad dok ne očistimo talog

Grupa „Beogradski sindikat“ formirana je davne 1999. godine. Nastupali su po svim značajnijim beogradskim klubovima (KST, SKC, Akademija, Bus,Andergraund, Barutana…)

Beogradski sindikat 2001. godine potpisuje ugovor i do kraja godine izdaje album “BSSST…Tišinčina!”, za tadašnju izdavačku kuću “Automatik records”. Avgusta 2002. izdaju svoje prvo nezavisno (ulično) izdanje, singl “Govedina”, koji je oborio sve rekorde.

Beogradski sindikat u junu 2005. godine objavljuje svoj drugi studijski album “Svi zajedno”, kao prvo izdanje svoje novoosnovane izdavačke kuće “Prohibicija”. Album “Svi zajedno” je 2005. odneo titulu najprodavanijeg domaćeg izdanja u lancu Plato muzičkih radnji i IPS lancu.

Popularnost dotadašnjih izdanja dovela je do rasporatog koncerta u velikoj sali Doma omaldine Beograd, 31.3.2006. (kojim je obeležena sedmogodišnjica postojanja i rada grupe), kao i do nastavka niza uspešnih koncerata po Srbiji tokom 2005. i 2006. godine.

Beogradski Sindikat je imao prilike da nastupa i kao predgrupa poznatim inostranim hip hop izvođačima (Guru i “Public enemy”).

Dobitnici su nagrade za koncert godine (nastup u DOB) 2006. i spot godine 2005. (“Ja u životu imam sve”) po izboru TV Metropolis kao i više nagrada za singl godine na radio stanicama.

Decembra 2006, BS izdaje singl Oni su, kao drugo izdanje Prohibicije. Na singlu se pored tri nove pesme nalazi i pesma “Mi smo ta ekipa” koju su članovi grupe uradili u saradnji sa Vaterpolo savezom Srbije, kao nezvaničnu (navijačku) himnu Vaterpolo prvenstva Evrope (Beograd 2006.).

Na Exitu 2007. BS je tokom nastupa legendarnog američkog repera Snoop Dogga prepunio Fusion stage.

Profilisali su se kao veoma angažovan bend, sa oštrim političkim stavovima i jakom rodoljubivom notom u svojim pesmama, dok njihovi tekstovi često ukazuju na različite probleme u društvu.

U aprilu 2012. godine održali su koncert u punoj hali Beogradske arene koji je ujedno i njihov najveći koncert ikad.

Posetite zvanični sajt Beogradskog sindikata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bendbeogradski sindikathip-hop
Komentari (0)
Dodaj komentar