Guns’n’Roses ponovo na sceni

Posle osam godina prvi album nove postave popularnog benda Guns’n’Roses zvaće se “Chinese Democracy” i izaći će u junu 2001.

Na novogodišnje veče u lokalu House of Blues u Las Vegasu, zagriženi obožavaoci mega-uspešne grupe imali su priliku da ponovo uživaju u vokalnim izvođenjima Eksla Rouza (Axl Rose).

Tokom proteklih osam godina, koliko je prošlo od njihovog poslednjeg albuma, bilo je mnogo glasina o tome kako bi mogla da izgleda nova postava Guns-a.

U kockarskoj meki su na sceni sa Ekslom bila dvojica gitarista: Robin Fink (Robin Finck), nekada u Nine Inch Nails i Buckethead. Basista je bio Tomi Stintson (Tommy Stintson) – ex-Replacements, bubnjar Brajan Mantia (Bryan Mantia) – ex-Primus, a klavijaturista stari G’n’R saradnik Dizi Rid (Dizzy Reed).

Nastup je počeo jednim od najvećih starih hitova “Welcome to the Jungle”, a usledile su, pored poznatih (“Sweet Child o’ Mine”, “Mr. Brownstone”) i nove pesme, sa predstojećeg albuma: “The Blues”, naslovna “Chinese Democracy”, “Oh, My God” (koju je bilo moguće čuti u Švarcenegerovom filmu “End of Days” iz 1999), “Oklahoma” i “Silk Worms”.

Kada je u pauzi između pesama publika počela da kliče Ekslu “Dobrodošao natrag”, on se nasmešio i šaljivo rekao “Stidim se”.

Sledeći javni nastup G’n’R biće 14. februara u na južnoameričkom festivalu Rock in Rio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar