Tajnoviti White Stripes

Nakon završene evropske turneje ovog leta, duo iz Detroita je početkom septembra otkazao američku turneju. Kao razlog objavljeno je da bubnjarka benda, Meg Vajt, pati od „akutne anksioznosti“ i da „trenutno nije u stanju da putuje“. Ne zna se da li će turneja, kojom je promovisan album „Icky Thump“ iz juna ove godine, biti nastavljena, ali se zna da je Meg Vajt sada dobro. Ona i Džek (pevač, gitarista i kompozitor) su snimili tri potpuno nove pesme, ali i novu verziju „jedne od pesama s ovogodišnjeg albuma“. Nije objavljeno koja pesma je u pitanju.
Pored novih snimaka, bend je snimio i novi spot, ali i tu su ostali tajnoviti. Nije objavljeno za koju numeru je snimljen spot, niti kada će se pojaviti na televiziji, kao ni kada će nove pesme biti dostupne fanovima i u kom formatu.
Bend je ovoga leta proslavio deset godina rada. Do sada su snimili šest studijskih albuma, od kojih su prva dva izdata za nezavisnu izdavačku kuću, tako da su prvi veliki uspeh doživeli tek 2001. godine albumom „White Blood Cells“. Meg Vajt i Džon Antoni Gilis (kako glasi „devojačko“ ime Džeka Vajta) bili su u braku od 1996. do 2000. godine. Džon je zapravo uzeo ženino prezime i promenio svoje ime. Iako su se Vajtovi razveli pre nego što su postali poznati, nastavili su da rade kao bend. Interesantno je da su se dugo predstavljali kao brat i sestra.
White Stripes su poznati po svom ekscentričnom ponašanju i pristupu muzici. Četvrti studijski album, „Elephant“, snimljen je studijskom opremom iz 60-ih, na instrumentima i s efektima iz istog vremena. Tako je dobijen autentičan zvuk, koji je uz malo savremene postprodukcije osvojio svet i postao njihov komercijalno najuspešniji album. Naredna dva albuma su ipak snimljena savremenom tehnikom, jer je, kako kaže Džek Vajt, „analogno snimanje bilo suviše naporno“. Bend je ušao u istoriju i po tome što je u julu 2007, dva dana nakon proslave desetogodišnjice rada, u gradu Sent Džons u Kanadi odsvirao najkraći koncert u istoriji. Duo je odsvirao jedan zajednički ton i sišao s bine.
U decembru u američkim bioskopima počinje prikazivanje filma „Walk Hard“, u kome se Džek Vajt nakratko pojavljuje u ulozi Kralja – Elvisa Prislija. Kada je Holivud u pitanju, najave nikada ne ostaju nedorečene.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dzek vajticky thumpmeg vajtmuzikawhite stripes
Komentari (0)
Dodaj komentar