Nije svejedno kupujete li avionske karte sredom, nedeljom ili ponedeljkom, evo kada su najjeftinije

Kada je u pitanju putovanje avionom, jedna od stvari koja nas najviše brine je avionska karta ili njena cena. Naravno, želimo da pronađemo najjeftinije. Naime, cene avionskih karata uvek variraju u zavisnosti od brojnih faktora. Neki od ovih faktora su ponuda i potražnja, sezona u kojoj letimo, da li su kupljeni nekoliko nedelja unapred ili su u poslednjem trenutku itd. Ipak, čini se da i dan u nedelji kada ih kupujemo igra veliku ulogu u ceni avionskih karata, piše Miss7.24sata.hr.

Naime, jedna studija, u kojoj su analizirani podaci sa stranice Gugl letovi, pokazala je da cene avionskih karata rastu kako se bliži kraj nedelje. Tako, na primer, cena karte za let između dve američke savezne države u ponedeljak iznosi 213,44 dolara, a u utorak je nešto jeftinija, odnosno samo za nekoliko centi, pa iznosi 213,31 dolara.

Ali pred kraj nedelje cene počinju da rastu, pa je cena karte u petak za isti let 238,47 dolara, a u subotu, koji se smatra najskupljim danom, cena karte je 241,61 dolara. Ali već u nedelju cene ponovo počinju da padaju za 20 i više dolara, pa se nedelja zapravo smatra najpovoljnijim danom za kupovinu avionske karte.

Kao što smo već rekli, same cene zavise od brojnih faktora, ali od toga zavisi i drastična razlika. Jedan od ovih faktora je avio-kompanija kod koje kupujemo karte, pa će neke od njih držati razliku u ceni što manjom, odnosno svega nekoliko dolara ili evra, dok će neke dozvoliti drastične skokove i padove cena tokom cele nedelje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avionske kartekupovinanajjeftinije
Komentari (0)
Dodaj komentar