Jednaki

Žanr: dokumentarni
Trajanje: 116 min.
Zemlja porekla: Srbija (2014)

Glavne uloge: Mirjana Karanović, Nebojša Glogovac, Sergej Trifunović, Nela Mihailović, Radoslav Milenković, Marko Gvero, Mila Manojlović, Marko Nikolić, Maša Dakić, Milica Cikuša, Nenad Okanović, Lana Karaklajić, Srđan Miletić
Scenario: Milica Piletić
Režija: Dejan Karaklajić, Ivica Vidanović, Igor Stoimenov, Darko Lungulov, Miloš Petričić, Mladen Đorđević

SINOPSIS

“Jednaki” je omnibus sastavljen od šest priča o dečijim pravima i problemima koji pogađaju najmlađe članove društva, u režiji šest reditelja, a glume najznačajniji srpski glumci. Svaka priča bavi se jednom temom i ima svog junaka.

O FILMU

Filmski omnibus “Jednaki” donosi priču o dečjim pravima i problemima sa kojima se nose najmlađi članovi društva. Ono što je kuriozitet ovog projekta jeste činjenica da su svi autori angažovani na ovom projektu, kao čin lične društvene odgovornosti, prihvatili da rade potpuno besplatno (reditelji, glumci, scenaristi, producenti, direktori fotografije, scenografi, kostimografi). Humanitarna strana ovog projekta nikako ne umanjuje njegovu umetničku stranu. Naprotiv, željeni ciljevi filma “Jednaki” dopiru do najznačajnijih svetskih filmskih festivala A kategorije, a imena autora angažovanih u njemu samo to i potvrđuju.

Oficijelni sajt:

 

Ostavite komentar