najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vlažnost

Žanr: drama, misterija
Trajanje: 113 min
Zemlja porekla: Srbija, Holandija, Grčka, 2016

Glavne uloge: Miloš Timotijević, Tamara Krcunović, Marija Krakman, Katarina Marković, Dragan Bakema, Milan Marić, Slaven Došlo, Vanja Ejdus, Jasna Ornela Beri, Feđa Stojanović, Jelena Stupljanin, Tanja Petrović, Biljana Keskenović, Vladimir Aleksić, Marija Opsenica
Scenario: Staša Bajac, Nikola Ljuca
Režija: Nikola Ljuca
SINOPSIS

Petar je zgodan i harizmatičan menadžer uspešne kompanije koja velike državne projekte snabdeva građevinskim materijalom. Po povratku sa poslovnog puta, njegova žena Mina ga sačekuje na aerodromu. Oni dolaze kući i, dok on spava, Mina nestaje bez traga. Petar počinje da laže i skriva njen nestanak, trudeći se da održi savršenu sliku života koji je izgradio. Međutim, u kovitlacu sumnjivih poslovnih dogovora, priprema za porodičnu slavu, sestrinih bračnih problema, nesanice i razuzdanih noćnih izlazaka po beogradskim klubovima, Petrovi strahovi sve više izlaze na površinu i što se on više trudi da ih potisne, oni su sve jači.

O FILMU

Supruga veoma uspešnog građevinskog preduzimača nestaje jednog običnog jutra u Beogradu. On je uveren da će se ona vratiti i da će nastaviti normalan život sa njim. Ipak, taj događaj može da bude prva od mnogobrojnih loših situacija koja će mu se dogoditi.

“Vlažnost” je moderna priča sa primesama trilera, prati lik Petra, mladog menadžera čiji život dobija neočekivani obrt kada njegova žena iščezne, a on pokuša da njen nestanak sakrije od svih i nastavi sa normalnim životom. Dok danju pokušava da održi savršenu sliku koju je o sebi izgradio, noću ne može da spava; počinje da trči praznim ulicama i suočava se sa drugačijim licem grada, njegovim kontrastima i sukobima koje nikada do tada nije primećivao. U periodu od nedelju dana, Petrov život uvučen je u kovitlac događaja, njegovi strahovi i nesigurnost sve više izlaze na površinu i što se on više trudi da ih potisne, oni su sve jači.

Vlažnost je celovečernji debi Nikole Ljuce, koji se istakao kratkim filmovima “Četvrtak”, “Narednik” i “Scene” sa ženama koji su prikazivani na mnogim međunarodnim i domaćim filmskim festivalima. Koscenaristkinja filma je Staša Bajac, a u glavnim ulogama su Miloš Timotijević i Tamara Krcunović. Ostale uloge tumače Slaven Došlo, Katarina Marković, Vanja Ejdus, Maria Kraakman, Jasna Beri, Jelena Stupljanin, Borka Tomović, Biljana Keskenović, Vladimir Aleksić, Milan Marić, Feđa Stojanović, kao i holandski glumac srpskog porekla Dragan Bakema, kome je ovo prva uloga u domaćem filmu.

Premijera ovog filma dugo se očekivala, budući da je od samog svog začetka projekat privlačio pažnju mnogobrojnim podsticajima koje je dobijao od prestižnih fondova i festivala. Prvi uspeh zabeležio je početkom 2011. kada je odabran za učešće na “Script Station” platformi za razvoj scenarija u okviru Filmskog festivala u Berlinu. Scenario je bio jedan od 12 iz celog sveta koji su nagrađeni finansijskom podrškom za razvoj holandskog “Hubert Bals” fonda. Produkciju filma “Vlažnost” potpisuje Dart Film iz Beograda, uz podršku produkcije Cinnamon, a ceo projekat je realizovan kao međunarodna koprodukcija između Srbije i Holandije. Podržan je od strane Filmskog centra Srbije.

Oficijelni sajt: Vlažnost (2015)

Premijera: 26. februar 2016. godine u bioskopu

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.