U trendu

Izložba „Svedoci“ Marka Kusmuka u galeriji BW Experience

BEOGRAD – Ciklus likovnih radova pod nazivom „Svedoci“ samostalnog umetnika Marka Kusmuka, biće dostupna beogradskoj publici u galerijskom prostoru BW Experience od 17. do 31. marta.

Na izložbi koja se organizuje u okviru kulturno-umetničke inicijative Kvart Belgrade Waterfront, Kusmuk će svoje majstorstvo prikazati kroz veštu igru svetla i senke u radovima koji podsećaju na crteže.

Posetioci će imati priliku da pogledaju monohromatske slike koje dočaravaju unutrašnje doživljaje naslikanih likova, kroz njihovo različito izražavanje i naborana lica.

Kusmuk je na njima verno prikazao različita životna iskustva, kroz istraživanje pojma življenja od rane mladosti do duboke starosti.

Balansirajući između biologije i, duže, materijalnog i duhovnog, naučnog i intuitivnog, autor će na ovoj izložbi predstaviti univerzalno ljudsko iskazivanje trajanja, a na posmatračima je da odrede koju emociju „Svedoci“ izazivaju – da li ih opterećuju, unose nadu ili nelagodu.
Kusmuk je za svoje likovno stvaralaštvo dobio i nekoliko nagrada: prvu nagrade za crtež Fondacije „Vladimir Veličković“, kao i Veliku nagradu Udruženja likovnih umetnika Srbije povodom 100 godina ULUS-a.

Dobitnik je i prve nagrade za crtež Zlatni lav u Veneciji na izložbi „Venice Land“.

Od 2007. godine samostalno je izlagao u Srbiji, Italiji, Kini i mnogim drugim zemljama, a takođe i na više od šezdeset zajedničkih izložbi u zemlji i inostranstvu.
Izložba „Svedoci“ organizuje se u saradnji s Galerijom ŠTAB.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.