U trendu

Nematerijalno kulturno nasleđe u Konaku kneginje Ljubice

BEOGRAD – Muzej grada Beograda promovisao je sinoć je u Konaku kneginje Ljubice nematerijalno kulturno nasleđe, povodom obeležavanja slave doma porodice Obrenović i uspešne godine.

Zamenica predsednika Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović izjavila je tom prilikom da je jako važno da negujemo prave kulturne vrednosti, jer one predstavljaju stub svakog društva.

„Muzej grada Beograda je ustanova od izuzetnog značaja za našu prestonicu i mesto na kojem se oplemenjuje i čuva prava kultura jednog grada. S ponosom mogu da kažem da muzej vrlo uspešno promoviše nematerijalno kulturno nasleđe, koje ostaje našim budućim pokolenjima i koje je kroz vreme potrebno negovati i prenositi putem pravih kulturnih vrednosti“, rekla je Radulovićeva.

Direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković istakla je da je 2019. godina za muzej bila vrlo uspešna.

„Ova godina ostaće upamćena po odličnim i izuzetno posećenim izložbama, uspešnim međunarodnim konferencijama i mnogim drugim aktivnostima od značaja za kulturu naše prestonice. Trudićemo se da u novoj 2020. godini ponudimo još bogatiji i bolji program i da pre svega nastavimo s očuvanjem pravih vrednosti“, navela je Medaković.

Muzej grada Beograda je prva ustanova koja je srpsku slavu stavila u nedeljni program, otvarajući vrata ove institucije za građane Beograda i mnogobrojne turiste, ističe se u saopštenju Gradske uprave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.