U trendu

Novo izdanje „Zajedničke čitaonice“ Krokodilovog centra

BEOGRAD, 13. maja (Tan jug) – Novo izdanje edicije “Zajednička čitaonica – Društvo” organizuje se u petak 15. maja i donosi tekstove Borke Pavićević iz njene knjige “Moda”, kao i tekst Borisa Budena „Vidimo se ispod smokvinog drveta“ sa podnaslovom „Borka Pavićević: pretpostavke za uskrsnuće i besmrtnost“.

U oktobru prošle godine Buden je gostovao u KROKODILovom Centru na sedmom događaju u okviru projekta “Zajednička čitaonica” kada je sa Danilom Lučićem razgovarao o nasleđu pisanja i delovanja Borke Pavićević, a na osnovu izbora tekstova iz pomenute njene knjige.

Novo izdanje će u petak, kao i prethodna dva, biti livestreamovano na Fejsbuk stranici Krokodilovog centra, a sa Budenom će učestvovati i Ana Miljanić, dok će razgovor voditi Igor Štiks.

Buden je filozof, teoretičar kulture i publicista, piše eseje i članke iz područja filozofije, politike, kritike kulture i umetnosti.
Ana Miljanić, rediteljka i antropološkinja, ko-osnivačica je i dugogodišnja programska i izvršna direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju, koji se otvara kao pozorište sa njenom predstavom „Zli dusi“ Dostojevskog, u adaptaciji Albera Kamija, 1995. godine.

Događaj “Zajednička čitaonica – Društvo” je podržala Fondacija za otvoreno društvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.