U trendu

Operski spektakl „Vesela udovica“ na sceni Madlenianuma

BEOGRAD – Ko je mistična udovica Hana Glavari, zašto svi žele njenu pažnju i njen novac, zašto joj njena stara ljubav, grof Danilo Danilovič, ne želi reći da je voli, i šta s tim ima kralj Montenegra i jedna skandalozna lepeza – saznaće svi koji budu videli operski spektakl „Vesela udovica“ na sceni Madlenianuma početkom iduće godine, najavljeno je iz tog beogradskog pozorišta.

Opera i teatar Madlenianum u 2020. godinu, 13. februara, ulazi sa urnebesnom muzičkom komedijom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Vrhunska muzika Franca Lehara, predivne i pamtljive melodije koje su klasika muzičkog teatra, koreografske numere koje oduzimaju dah, britki i urnebesno smešni dijalozi i situacije, živopisni likovi, raskošni kostimi i monumentalna scenografija – sve je to deo opere u kojoj dirigentsku palicu drži Vesna Šouc, a režiju potpisuje Robert Bošković.

Ovo klasično delo priča priču o bogatoj udovici poreklom iz Montenegra, a koja dolazi na veliki bal ambasade u Parizu, gde je saleću brojni francuski udvarači.

S druge strane, ambasador Zete nema nameru da dopusti da udovičino bogatstvo padne u ruke stranaca i njegov je jedini adut iz rukava dokoni grof Danilo, udovičin bivši verenik, koji dane i noći provodi u pariskom klubu „Maksim“ u društvu brojnih veselih devojaka i ne pada mu na pamet da postane deo ambasadorovih planova.

Naravno, tu su još i brojne ljubavne zavrzlame i nesporazumi, neverne žene i glupavi muževi, ali i čarobni svet kabaretskog Pariza.

Scenografiju potpisuje Vesna Režić, kostimografiju Duška Nešić,
a koreografkinja je Milica Cerović.

Veliki ansambl bira se upravo ovih dana kada se obavljaju audicije za koje se prijavio veliki broj kandidata, preko 130, od kojih su većinom glumci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.