U trendu

„Portret Beograda“ u izložbenom prostoru BW Experience

BEOGRAD – Izložba fotografija Bojana Džodana pod nazivom „Portret Beograda“ biće otvorena od 3. do 16. jula u prostoru „BW Experience“ (nekadašnja galerija Progres).

Neka od najlepših lica Beograda, kao i brojni impresivni trenuci provedeni danima, jutrima i večerima u prestonici, zabeležena su umetničkim okom Bojana Džodana.

„Kada poželimo da portretišemo grad, važno je da znamo da portret grada nije skup portreta ljudi koji ga čine – kao što portret čoveka nije samo zbir crta njegovog lica, tako ni grad nije samo zbir ulica, zgrada i ljudi“, ističe Džodan.

„Zahtev za osmehom gradu se upućuje tako što se nekada ustaje rano pre zore, nekada tumara pustim ulicama do kasno u noć, a nekada samo strpljivo čeka tamo gde izgleda kao da se ništa neće dogoditi. U nekim od tih trenutaka, ispostavlja se, bio je skriven i uhvaćen duh grada“, objasnio je umetnik.

Kao jedan od predstavnika srpskih umetnika mlađe generacije, Bojan Džodan se fotografijom bavi od 2006. godine, a od 2012. ona je postala njegova profesija, zajedno sa video produkcijom i animacijom.

Džodan je prošle godine pokrenuo je i veb portal posvećen promociji nauke i umetnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.