U trendu

Vukosavljević: Srpska kultura izgubila značajnog predstavnika

BEOGRAD – Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je telegram saučešća povodom smrti osnivača i prvog direktora Festivala autorskog filma, Vojislava Vučinića, u kojem je naveo da je srpska kultura izgubila značajnog predstavnika, a film velikog posvećenika.

Ministar je u svoje i u ime Ministarstva kulture i informisanja izrazio saučešće porodici, Udruženju filmskih umetnika Srbije i svim poštovaocima rada Vojislava Voje Vučinića.

„Uveren da film ima moć da promeni pogled na svet, Voja Vučinić je pokazao hrabrost u vremenu teškom za srpsku kulturu. Vizija koja ga je povela da pokrene Festival autorskog filma potvrđena je dvadesetpetogodišnjom tradicijom i vernom publikom“, naveo je Vukosavljević.

On je ocenio da je Vučinić otvorio vrata svetske kinematografije domaćim gledaocima i pružio mogućnost da u Srbiji ravnopravno sa prestižnim manifestacijama pokretnih slika učestvujemo u svetu festivala.

„Pamtićemo ga kao mirnog čoveka velike erudicije, ljubitelja sedme umetnosti i filmova iz pravog života“, naveo je ministar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.