U trendu

Genijalna zamena za omiljeni namaz: “Lažni“ ajvar gotov za svega pola sata

Ako volite ajvar, ali ne volite da stojite satima pored šporeta, evo jednog super recepta. Ajvar je jedan od najpopularnijih namaza širom Balkana.

Kao glavni sastojak navodi se crvena paprika, ali postoje različite varijante s dodatkom patlidžana, ljutih papričica i belog luka. Njegova priprema može da traje satima. Stoga ukoliko želite da imate domaći ajvar koji ćete odmah jesti, isprobajte ovaj recept, piše N1.

Sastojci:

crvene paprika (količina u zavisnosti koliko želite namaza)

ulje

beli luk

so

drugi začini po želji

Priprema:

Paprike za ajvar najčešće se peku na roštilju ili u rerni, ali najbrža opcija je pečenje paprika u tiganju. Ako se odlučite da ih pečete u tiganju, biće vam potreban poklopac.

Najbitnije je da ih pečete na srednjoj temperaturi kako ne bi izgorele. Kada se sa svih strana jednako ispeku ostavite ih sa strane da se ohlade.

Najzahtevniji korak kod ovog recepta je ljuštenje paprika. Nakon što završite ovaj korak, paprike stavite u blender i dodajte biljno ulje (količina srazmerna onoj koju obično dodajete na tu količinu paprika) i začine po želji. So i beli luk su obično osnovni začini u ovom receptu, ali možete dodati i druge začine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar