U trendu

Borac poslao dopis ABA ligi i najavio mogućnost tužbe

ČAČAK – Košarkaški klub Borac danas je na zvaničnom sajtu objavio dopis koji je poslao ABA ligi, u kojem je ponovo istakao zahtev da se utakmica sa Cibonom odloži usled bolesti igrača.

Klub iz Čačka je krajem prošle nedelje zatražio odlaganje utakmice zbog zdravstvenih problema u svom sastavu. ABA lige nije dostavila odobrenje zbog čega je predsednik Borca Predrag Pantović juče održao vanrednu konferenciju za medije.

Regionalna liga je utakmicu između Borca i Cibone pomerila za danas, što nije zadovoljilo rukobodstvo čačanskog kluba.

„Smatramo da Vi (pojedinici koji su sebi dali za pravo da cene zdravstveno stanje igrača, a da pritom nisu deo medicinske struke) niste ni vlasni ni kompetentni da procenjujete validnost napred navedene a Vama na vreme dostavljene lekarske dokumentacije za svakog pojedinačnog igrača. Taj svoj stav smo proverili i konsultacijom i sa pravnom strukom ali i sa višim instancama zdravstvene delatnosti. Ukoliko Vi smatrate suprotno morate biti svesni da mi nećemo odustati od principa poštovanja najpre legitimnosti takmičenja u kome nastupamo, poštujući sve propise ali i sportska i etička merila čija je granica jedino poštovanje zdravlja igrača. Stoga, ukoliko Vaša odluka bude suprotna svim propisima i principima o kojima je bilo reči, smatramo korektnim da Vam kažemo i da ćemo našu satisfakciju ostvarivati u svim postupcima koji nam stoje na raspolaganju, uključujući i redovne sudove“, saopšštio je klub iz Čačka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.