U trendu

Đoković kupio 80 posto firme za razvoj tretmana protiv korone

Najbolji teniser planete Novak Đoković vlasnik je 80 odsto danske firme za razvoj tretmana za koronavirus.

Rojters javlja da je reč o biotehnološkoj firmi „KvantBioRes“, a za ovaj medij je to potvrdio izvršni direktor ove kompanije.

Napominje se da 11 istraživača kompanije koji rade u Sloveniji, Danskoj i Australiji radi na tretmanu, a ne na vakcini. Radi se na tome da se spreči zaražavanje ljudskih ćelija i klinička ispitivanja se očekuju na leto u Velikoj Britaniji.

Rojters piše i da je uložena suma ostala nepoznata, te da je investicija sada obelodanjena, iako je realizovana još ranije.

Đoković je prethodnih dana bio na udaru australijske javnosti jer se nije vakcinisao protiv koronavirusa, već je u to zemlju probao da uđe sa dokumentima o medicinskom izuzeću.

Zbog toga mu je ukinuta viza, pa je deportovan iz Melburna i nije mogao da brani titulu na Australijan openu.

Nedugo nakon toga, objavljena je informacija da će se u narednom periodu pozabaviti ozbiljnije razvijanjem tretmana protiv korone.

Do sada je najrašireniji vid odbrane od ovog virusa bila vakcinacija, na kojoj insistira i sve više država i sve više organizatora turnira.

Ove nedelje je vakcina postala obavezna i u Francuskoj, što znači da će i za takmičenje u toj zemlji, biti neophodno da se igrači vakcinišu.

To u praksi znači da Novak, ukoliko ne nađe neko drugo rešenje, neće moći da brani titulu Rolan Garosa, ako ne bude primio vakcinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.