U trendu

Estonac Mikel Reim pobednik 15. trke Beograd – Banjaluka

BANJALUKA – Estonski biciklista, vozač Mozovže, Mikel Reim pobednik je 15. trke „Beograd – Banjaluka“, pošto je trijumfovao u današnjoj poslednjoj etapi.

Reim je preoteo žutu majicu Džastinu Volfu zahvaljujući odličnoj vožnji u posljednjoj etapi, koja je počela u Prijedoru, a već tradicionalno završila u Banjaluci.

Tačno 170 biciklista iz 30 zemalja sveta prevezli su tokom četiri dana 510 kilometara i učinili da trka ove godine bude daleko najjača i najuzbudljivija, čemu svedoči činjenica da je Estonac slavio sa samo sekundom prednosti u odnosu na Volfa.

Ovo je druga uzastopni trijumf za poljski tim, pošto je pobednički šampanjac prošle godine otvorio Jakub Kačmarek.

„Konačno mi se sve poklopilo u ovoj posljednjoj etapi. Bio sam dobar i u prve tri, ali su mi se dešavali pehovi. Sada mi se sve vratilo i ovo je sigurno jedan od najvećih uspeha u karijeri. Prijatno sam se osećao tokom sva četiri dana, a uz poboljšanje sitnih detalja ova trka može da bude među dve, tri najbolje u prvoj kategoriji“, rekao je pobednik trke Beograd – Banjaluka.

Ministar porodice, omladine i sporta RS Sonja Davidović naglasila je važnost trke koja već 15 godina okuplja bicikliste iz svih krajeva sveta.

Odlican ambijent bio je u svim gradovima. Srećan sam što je sve prošlo bez problema u ovim izazovnim vremenima, a posebno što je moja Banjaluka na velicanstven način dočekala bicikliste, rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Kako tradicija nalaže, bicikliste je dočekao gradonačelnik Draško Stanivuković.

Nedostaje nam ovakve manifestacija koje pokazuju kako sport spaja ljude. Izreka da svi putevi vode u Rim sada se može primeniti za Banjaluku, koja je ugostila bicikliste sa pet kontinenata. Ponosan sam i srećan što nam je trka ujedno pomogla da se zbližimo sa kolegama iz nekoliko gradova Srpske i Srbije, rekao je Stanivukovic.

U cilju su bicikliste pozdravili i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, koji je oduševljen što je grad na Sani prvi put bio domaćin etape, kao i predstavnici gradskih vlasti Obrenovca i Šapca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.