U trendu

Gocić: Respektujemo Partizan i svako opuštanje odvelo bi nas u neizvesnost

BEOGRAD – Finalni turnir Kupa Srbije za vaterpoliste održaće se u Beogradu, 28. i 29. januara na bazenu Sportskog centra “25. maj”.

U prvom polufinalu koje je na program u subotu od 17 časova sastaće se Novi Beograd i Partizan, dok će u drugom polufinalnom duelu od 20 časova snage odmeriti branilac titule Radnički iz Kragujevca i Crvena zvezda.

Novobeograđani su i dalje u velikim kadrovskim problemima, zbog povreda i bolesti velikog broja igrača i još se ne zna u kom sastavu će izaži na megdan crno-belima.

“Još od turnira regionalne Premijer lige u Šapcu smo veoma oslabljeni. Isti slučaj bio je i u meču Lige šampiona u Budimpešti pre par dana. Neki od igrača se polako oporavlja, ali još ne znam brojno stanje u ekipi. Biće veoma teško pripremiti utakmicu, a samo se nadam da neće biti novih znakova bolesti među igračima i da će ovi koji su spremni odigrati utakmicu na pravi način”, rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić.

Izuzetno respektujemo Partizan i sve ono što rade, pogotovo ove sezone. Mlada su ekipa, puna elana, koja igra u veoma dobrom ritmu, dodao je on.

„Svako naše opuštanje moglo bi da meč uvede u neizvesnost. Očekujem veliku borbu iako znamo da smo favoriti. Veoma poštujemo Partizan i na taj način se pripramo za ovu utakmicu”, poručio je Gocić.

Trener Partizana Miloš Korolija je istakao da u njegovom timu nema kadrovskih problema, a činjenica da su od početka sezone odigrali nekoliko eliminacionih utakmica na evropskoj sceni mogla da pomogne njegovoj ekipi.

“Odnos prema Kupu i značaju koje ima ovo takmičenje nas obavezuje da budemo ambiciozni i veoma motivisani i da ni po koju cenu u meč ne uđemo sa belom zastavom. Ne treba biti pametan pa zaključiti da je Novi Beograd favorit, ali sam uveren da mladost i želja koju moji igrači pokazuju ni sutra neće izostati. Želimo da favorizovanog i kvalitetnijeg protivnika nateramo da se dobro potrudi i pokušamo da eventualno meč uvedemo u neizvesnu završnicu, a nadam se da smo uspeli da izvučemo i neke pouke iz prethodnih mečeva sa Novim Beogradom”, konstatovao je Korolija.

Sportski direktor Radničkog iz Kragujevca Nikola Tomašević je naglasio da je uvek teže braniti nego osvajati trofej i potom dodao.

„Srećni smo što iz godine u godine je domaće prvenstvo sve jače, a samim tim i završni turnir Kupa. Broj utakmica koje igramo i koje smo odoigrali poslednjih desetak dana su van okvira i navika koje su igrači imali. Bilo je malo vremena za trening, ali kako je nama tako je i ostalima. Igra se jedna utakmica i sve može da se desi. Nisu uvek favoriti pobeđivali, često su se dešavala iznenađenja. Ipak, nadam se da ćemo biti spremni da uđemo u samu zvaršnicu i nadam se osvajanju trofeja”, rekao je Tomašević.

Strateg Crvene zvezde Aleksandar Filipović čestitao je svim ekipama plasman na završni turnir, poželeo je fer i korektnu borbu u bazenu i da na kraju pobedi najbolji.

„Mi smo za razliku od Radničkog imali malo manji broj utakmica i možda to u nekom trenutku može da bude presudno. Ispali smo iz LEN kupa i imali smo vremena da pripremimo. Blagu prednost bih dao Radničkom jer igra Ligu šampiona i pokazao se kao odlična ekipa. To ne znači da se unapred predajemo. Kup je specifično takmičenje i može sve da se očekuje. Mi ćemo dati svoj maksimu i nadamo se da će publika uživati u dobrim utakmicama”, zaključio je Filipović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar