najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Karadžić: Neuspesi dugo traju, Nacionalni stadion važan

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić sumirajući rezultate u 2015. godini rekao je da neuspesi A tima predugo traju i da se mora pronaći način da se izbori plasman na Mundijal u Rusiji.

„Pred organima FSS su dve Skupštine i biće napisan izveštaj o radu. Biće to podeblja knjiga u kojoj ćemo opisati godinu iza nas. U prošloj godini imali smo veliki neuspeh, to nas tišti i žao mi je što ne možemo sa više optimizma da govorimo o nacionalnom timu. Ne bežimo od odgovornosti, tu mislim na rukovodstvo, igrače i stručni štab“, rekao je Karadžić na godišnjoj svečanosti FSS u Staroj Pazovi.

On je dodao da je dužan da kaže da su na loše rezultate uticale i neke nefudbalske stvari kao što su dron protiv Albanije, odluka iz Lozane, što je bio dodatni udarac ionako poljuljanoj A reprezentaciji.

„Predstoji nam da tragamo zašto je to tako i tražićemo rešenja da se konsolidujemo i pokušamo da se kvalifikujemo za SP u Rusiji. Ovo je sve previše i predugo smo bez nastupa na velikom takmičenju, tako da nam niko više neće oprostiti još jedan neuspeh“, istakao je on.

Karadžić je kao svetlu tačku u 2015. godini izdvojio trijumf omladinske selekcije na prvenstvu sveta na Novom zelandu.

„To je najveći uspeh srpskog fudbala i on proizilazi iz kontinuiteta rada. Okvir i ogledalo rada Saveza su rezultati A selekcije, ali ne smemo zaboraviti da je osvetljeno 15 stadiona, izvršene su rekonstrukcije, a obezbedili smo 330.000 evra za reflektore na stadionima OFK Beograda i Rada, ako ostanu u ligi. Izgradili smo Sportski centar i pomagali klubove“.

Prema njegovim rečima projekat Nacionalnog stadiona je ogromnog značaja za srpski fudbal.

„Dolaze nam crni dani kad nećemo moći da igramo na našem stadionu. Zato je važan projekat Nacionalnog stadiona. Takođe, uvešćemo red, predložićemo Vladi Srbije i premijeru da u roku od godinu dana FŠ zaposli 10.000 ljudi, da se izvrši kontrola sive zone i onih fudbalera koji rade na crno, a primaju pare. Uslov je da se svi doprinosi na kompletna mesečna primanja dovedu na nivo do 25 posto, ne samo porez, nego socijalno, zdravstveno i ostalo“, zaključio je prvi čovek FSS.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike