U trendu

Košarkaši Zvezde poveli protiv Mornara u polufinalu plej-ofa ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde poveli su protiv Mornara iz Bara sa 1:0 u polufinalu plej-ofa ABA lige, pošto su večeras u Beogradu pobedili sa 91:63 (22:14, 19:8, 23:27, 27:14).

Zvezdu je predvodio Džejms Feldin sa 23 poena, a Milko Bjelica postigao je 17 poena. Alen Omić ubacio je 10 poena i imao je osam skokova, a 10 poena postigao je i Tejlor Ročesti.

U crnogorskom timu najefikasniji je bio Derek Nidam sa 16 poena, Vukota Pavić postigao je 12 poena uz šest skokova, a 12 poena postigao je i Brendis Rejli-Ros.

Utakmica u punoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ počela je u sporom ritmu. Oba tima grešila su u prvih pet minuta u kojima vidjeno svega devet poena.

Zvezdu je u tim trenucima nosio raspoloženi Ročesti, dok se sa druge strane istakao Radoje Vujošević. Crveno-beli su postepeno pronalazili ritam i uz čvršću odbranu u nastavku prve deonice napravili su seriju od 9:0 za vodjstvo od 22:11.

Ekipa Dušana Alimpijevića u istom ritmu nastavila je i u drugoj četvrtini, razigrao se Bjelica i povukao svoj tim ka trijumfu.

Nekoliko atraktivnih poteza domaće ekipe u nekadašnjem Pioniru i lakih poena iz kontre „razbudilo“ je publiku, pa su tako crveno-beli nošeni podrškom sa tribina na poluvreme uspeli da odu sa do tada najvećih plus 19 – 41:22.

Kao i na početku utakmice, Ročesti je bio najraspoloženiji. Posle postignute „trojke“ i dva dobra proigravanja za centarsku liniju Zvezde, crveno-beli poveli su sa 49:26.

U tim trenucima delovalo je da Mornar nema rešenja i snage da se suprotstavi Zvezdi, ali usledio je loš period igre domaćina, a i sa druge strane „proradili“ su Nidam i Rejli-Ros.

Mornar je uspeo da smanji zaostatak na 12 poena, medjutim, „trojkom“ Feldina u poslednjim sekundama treće četvrtine crveno-beli su na pauzu otišli sa 64:49.

Serijom od 11:0 sredinom poslednje deonice Zvezda je rešila pitanje pobednika i povela sa 1:0 u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Druga utakmica igra se u nedelju u Baru.

U drugom polufinalu večeras od 21 sat igraju podgorička Budućnost i zagrebačka Cedevita. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.