U trendu

LA Galaksi: Ibrahimović jedan od najboljih igrača svih vremena

Američki fudbalski klub Los Andjeles Galaksi naveo je danas da je njegov novi igrač Zlatan Ibrahimović jedan od najboljih fudbalera svih vremena, posle transfera Švedjanina u taj klub iz Mančester junajteda.

Transfer Ibrahimovića prvo je objavljen kao oglas u Los Andjeles Tajmsu, a zatim je Galaksi potvrdio dolazak 36-godišnjeg švedskog napadača.

Takodje, na celoj strani Tajmsa objavljena je i poruka Ibrahimovića: „Dragi Los Andjeles, nema na čemu“.

Trener Galaksija Zigi Šmid rekao je da će Ibrahimović imati pozitivan uticaj na ekipu.

„Dolazak jednog od najboljih strelaca u istoriji fudbala će izuzetno pomoći našem klubu u trci za šesti trofej. Kao jedan od najboljih i najtrofejnijih igrača svih vremena, verujemo da će Zlatan biti najopasniji napadač naše lige“, rekao je Šmid.

Ibrahimović je kao slobodan igrač iz Mančester junajteda prešao u Galaksi, pošto je u četvrtak sporazumno raskinuo ugovor sa engeskim klubom. Njegov ugovor sa Junajtedom trebalo je da istekne na leto.

Upitan da li je Los Andjeles dovoljno veliki da izdrži njegovu ličnost, Ibrahimović je odgovorio: „Ako nije, ja ću ga napraviti većim“.

„Posle igranja u Evropi, osvajanja 33 trofeja, igranja u najboljim ekipama na svetu, igranja sa najboljim igračima na svetu, želeo sam da dodjem u SAD da igram svoju igru. Želeo sam da ljudi ovde uživaju u mojoj igri i želeo sam da pobedjujem, a za to sam izabrao Galaksi“, rekao je Ibrahimović za Los Andjeles Tajms.

Kada je došao u Junajted, Ibrahimović je rekao: „Biću bog Mančestera“.

On je u julu 2016. godine došao na Old Traford iz Pari Sen Žermena. Za engleski klub odigrao je 53 utakmice, postigao je 29 golova i osvojio Ligu Evropa i Liga kup.

Bivši fudbaler Barselone, Ajaksa, Milana, Juventusa i Intera je odigrao samo sedam utakmica, otkako je prošlog aprila pokidao ukrštene ligamente kolena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.