U trendu

Matić: Ostao žal za pobedom, bilo je teško da probijemo bunker

Srpski reprezentativac Nemanja Matić istakao je da žali za pobedom protiv Velsa u Beogradu, ali da je ekipa stekla novo iskustvo iz kojeg će mnogo da nauči.

„Žalimo što nismo pobedili, ali najbitnije je da smo ostali prvi na tabeli grupe. Mislim da je mogao da bude dosuđen penal i za nas, tada bismo verovatno došli do tri boda. Pogrešili smo kod njihovog penala, dešava se, uspeli da se vratimo, imali šanse za preokret, ali nismo uspeli. Idemo dalje, sledeći meč je najvažniji, sada smo iskusniji“, rekao je Matić novinarima posle utakmice.

Fudbaler Čelsija priznao je da nije očekivao toliko defanzivnu igru Velšana.

„Bilo nam je teško da ih probijemo, branili su se i sa osam igrača. Imali smo inicijativu, ali nismo smeli previše da rizikujemo i idemo glavom bez obzira“.

Njegov saigrač Aleksandar Prijović, koji je na debiju petom asistirao Aleksandru Mitroviću za izjednačujući gol, bio je srećan zbog svog prvog meča za nacionalni tim, ali ne i remijem (1:1).

„Jedva sam čekao da uđem u igru, presrećan sam zbog debija, ostvario sam san, ali nisam zadovoljan rezultatom. Primili smo bezveze gol, Vels posle ništa nije uradio, mi smo stvarali šanse, ali nismo uspeli da preokrenemo. I dalje smo lideri grupe, biće zanimljivo do kraja“, poručio je napadač PAOK-a.

Reprezentacija Srbije posle šest kola D kvalifikacione grupe za Mundijal u Rusiji ima 12 bodova i bolju gol razliku od Republike Irske, koja ima isto poena, četiri više od Velsa i Austrije.

Izabranici Slavoljuba Muslina 2. septembra dočekuju Moldaviju, a tri dana kasnije putuju u Dablin na duel sa Ircima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.