U trendu

Minesota bolja od Sakramenta, dabl-dabl Bjelice

Košarkaši Minesote pobedili su rano jutros u gostima Sakramento sa 102:88 i tako mu prišli na pobedu zaostatka u trci za osmim mestom Zapadne konferencije, koje vodi u plej-of.

Karl Entoni Tauns predvodio je pobednike sa 29 poena i 17 skokova, dok je Endru Vigins postigao 27 poena za Vulfse. Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica imao je „dabl-dabl“ učinak od 10 poena i 12 skokova za 35 minuta provedenih u igri.

Kosta Kufos postigao je 14 poena i 11 skokova za Sakramento, dok su Vili Koli-Stajn i Ben Meklemor dodali po 14 poena. Kingsi imaju učinak od jedne pobede i dva poraza od kada su zamenili Demarkusa Kazinsa.

Minesota sada ima 24 pobede, koliko imaju i Dalas i Portland, dok Sakramento ima 25. Oni svi jure Denver, koji ima 26 trijumfa i zauzima osmo mesto na Zapadu.

Golden Stejt je u gostima pobedio Filadelfiju, predvodjen povratnikom Kevinom Durentom, dok je Stef Kari imao najgore šutersko veče u karijeri.

Durent se vratio posle povrede i postigao 27 poena, dok je Klej Tompson dodao 21 poen, a Drejmond Grin 14 poena i 11 asistencija. To je sve pomoglo da se nadoknadi učinak Karija, koji je šutirao 0/11 za tri poena. Prethodni najgori šuterski učinak bio mu je u novembru, kada je protiv Lejkersa promašio 10 šuteva. On je meč završio sa 19 poena.

Filadelfija je ponovo igrala bez prvog centra Džoela Embida. Klub je pre utakmice objavio da će on odsustvovati do daljnjeg zbog problema sa kolenom. Najefikasniji u timu bio je hrvatski reprezentativac Dario Šarić sa 21 poenom.

Klivlend je kod kuće pobedio Milvoki sa 102:95, predvodjen Lebronom Džejmsom, koji je propustio prošli meč zbog upale grla. On je u ovom meču postigao 24 poena, dok je Kajri Irving dodao 25 za Kavalirse, koji su tako zadržali sigurnu prednost na prvom mestu Istočne konferencije.

Najefikasniji u Milvokiju bio je Malkolm Brogdon sa 20 poena, dok je „ol-star“ Janis Adetokunbo postigao samo devet poena.

Najuzbudljiviji meč odigran je u Njujorku, gde je Toronto pobedio 92:91 pogotkom Demara Derozana 1,9 sekundi pre kraja. On je meč završio sa 37 poena. To je Reptorsima bila četvrta uzastopna pobeda. Tim je neposredno pre utakmice saznao da će njegov prvi plejmejker Kajl Lauri morati da ide na operaciju zgloba ruke, zbog čega bi mogao da odsustvuje do kraja sezone.

Najefikasniji u Njujorku bio je Karmelo Entoni sa 24 poena. Niksi su na poluvremenu vodili 17 razlike, ali ih je Toronto u drugom poluvremenu ostavio na samo 38 poena.

Rezultati utakmica igranih u noći izmedju ponedeljka i utorka:

Klivlend – Milvoki 102:95
Njujork – Toronto 91:92
Filadelfija – Golden Stejt 108:119
Boston – Atlanta 98:114
Dalas – Majami 96:89
Hjuston – Indijana 108:117
Sakramento – Minesota 88:102

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar