U trendu

Mladost Lučani: Večiti derbi je institucija, ne treba je skrnaviti

Fudbalski klub (FK) Mladost saopštio je danas da je derbi izmedju Crvene zvezde i Partizana institucija srpskog fudbala i da je ne treba skrnaviti, kao i da Sudijska ogranizacija ima autonomiju u svom radu.

„FK Mladost nema nameru da bilo koga uči pameti niti na bilo koji način da bude arbitar izmedju više strana, ali imamo potrebu da se oglasimo, jer smo uvereni da je našem fudbalu u ovom trenutku preko potrebna stabilnost“, navodi se u saopštenju kluba iz Lučana.

„Derbi izmedju Crvene Zvezde i Partizana je institucija našeg fudbala i ne treba ga skrnaviti. Sudijska organizacija ima autonomiju u svom radu i za to ima odgovornost i svakako ne treba ubacivati neke otrovne strelice i tako bespotrebno vršiti pritisak na njeno funkcionisanje“, dodaje se.

Pitanje delegiranja sudija pokrenula je Crvena zvezda, odnosno generalni direktor kluba Zvezdan Terzić koji je upitao FSS zašto predstojeći „večiti“ derbi crveno-belih i Partizana ne sudi Milorad Mažić već Majo Vujović.

Nakon tog saopštenja Terzića, oglasili su se i predstavnici Sudijske komisije FSS, ali i Partizan, Čukarički, Radnički iz Niša i Radnik.

Iz Mladosti podsećaju da Super liga ulazi u poslednju trećinu takmičenja, da je reprezentacijom Srbije veoma važna kvalifikaciona utakmica za Svetko prvenstvo, a da mladu selekciju očekuje Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

„Zbog svega navedenog ne treba nekim nepotrebnim postupcima, kao što je vršenje pritiska na rad svih organa FSS, dozvoliti pokretanje lavine negativnih komentara i urušavanje imidža fudbalskog sporta u našoj zemlji, koji polako kreće uzlaznom putanjom“, navela je Mladost.

Klub iz Lučana smatra da se srpski fudbal nalazi u veoma specifičnom trenutku i da je više nego ikada potrebno jedinstvo, mir i zajedništvo svih institucija i pojedinaca.

„Postupci koji proizvode negativnu atmosferu su najmanje potrebni u ovom trenutku, bez obzira sa koje strane dolaze. Sve moguće sumnje i eventualne anomalije treba rešavati u okviru institucija sistema“, zaključuje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.