U trendu

Nikolić: U Kupu favoriti gube glave, ali želimo trofej

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić, pred duel sa Voždovcem u četvrtfinalu Kupa Srbije, pozvao je na oprez jer u takvom takmičenju favorit često zna da izgubi i poručio da želi trofej kako bi ispravio stvari iz svog prvog mandata među crno-belima.

„Proteklog vikenda nastavili smo seriju od 24 meča bez poraza, neće biti lako da je sačuvamo, ali ona neće vredeti ako sezonu ne oplemenimo trofejom u Kupu Srbije i prvenstvu. Kup je najlakši način da favorit izgubi glavu. Moramo da budemo posebno skoncentrisani, sa pravim pristupom imamo pravo da se nadamo u polufinale Kupa“, rekao je Nikolić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Kako je naveo, iako je za mnoge Kup Srbije obezvređen, za njega je od velike važnosti.

„Poseban motiv imam, jer sam sa istim momcima došao do finala koje je kasnije izgubljeno. Zato imam veliku želju da ponovim takav poduhvat“, naveo je trener crno-belih, dodavši da ne bi voleo da se meč reši u penal-seriji, ali i da zna izvođače ukoliko dođe do toga.

Nikolić je najavio da će Voždovcu suprostaviti najjaču ekipu u ovom trenuku.

„Imamo 20 kvalitetnih igrača, svi su u ozbiljnoj konkrenciji i spremni da igraju. Ne vidim posebnu potrebu da odmaramo, možda kasnije, a ovaj ritam utakmica će potrajati. Voždovac igra jako dobro, posebno od dolaska novog trenera, tu su Dražić i naši bivši igrači Mihajlov i Marinković, imaju kvalitet i sav naš respekt. Ipak, želimo da ih pobedimo“, zaključio je Nikolić.

Utakmica između Voždovca i Partizana igra se u sredu od 13 sati na stadionu Voždovca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.