U trendu

Organizator prestižnog turnira šokirao priznanjem o Federerovom tretmanu

Direktor turnira u Dubaiju Salah Tahlak svojom skandaloznom izjavom izazvao je potpuni haos u svetu tenisa.

Tahlak je potpuno otvoreno priznao da navija za Rodžera Federera i da želi da upravo na turniru na kom je on organizator Švajcarac osvoji jubilarnu stotu titulu u karijeri.

„Uvek je postojala snažna veza između Dubaija i Federera. Drago mi je da se opet vratio. Navijaću za njega, želim da osvoji titulu… Želim da Federer upravo ovde osvoji svoj jubilarni 100. trofej u karijeri. Želim mu što lakši žreb do finala“, rekao je direktor turnira.

Izjava direktora izazvala je lavinu na društvenim mrežama.

„Više ni ne skrivaju kome su naklonjeni. Pomozite mu, kao da on sam nije u stanju da osvoji turnir. U šoku sam“, jedan je od komentara.

Podsetimo, pre nekoliko meseci Francuz Žilijen Beneto je javno isprozivao Federera. On je istakao da Švajcarac ima povlašćen tretman na brojnim turnirima, posebno na Australijan openu.

„Rodžer je 12 ili 13 od 14 poslednjih mečeva na Australijan openu odigrao u noćnom terminu. Na isti dan Federer je igrao protiv Štrufa, a Đoković protiv Monfilsa. Nemam ništa protiv Štrufa, sjajan momak, ali složićemo se da bi svaki direktor turnira stavio meč Đoković – Monfils u večernji termin od 19.30, zar ne? Ali ne, oni su igrali u 14.30 po vrućini, a Federer i Štruf po noći“, rekao je tada Beneto.

Francuz je tada rekao da  Federer ima sukob interesa, jer je uključen u organizaciju Lejver kupa, a jedan od članova ovog projekta je i direktor Australijan opena Kreg Tili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.