U trendu

Partizan s dva gola prednosti putuje na revanš u Malatiju

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu Malatiju s 3:1 u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Partizan je poveo u četvrtom minutu pogotkom Umara Sadika, da bi na 2:0 povisio debitant Takuma Asano u 67. Malatija je ipak u 84. minutu smanjila prednost preko Isam Šebake u 83. minutu posle kornera, ali je novi gol za crno-bele postigao Sejduba Suma u 90. iz jedanaesterca.

Revanš utakmica igraće se za sedam dana u Malatiji.

Utakmica nije mogla bolje da počne po crno-bele pošto su već posle četiri minuta igre poveli golom Sadika.

Akciju je započeo Nemanja Miletić, lopta je stigla do Sume koji je bez problema prevario dvojicu protivničkih igrača i dodao do Sadika koji je još lakše pogodio za 1:0.

Nakon tog gola lopta je sve više bila u posedu Malatije, pretili su gosti, imao je posla i Stojković, ali se Partizan odbranio i u 27. minutu mogao da duplira prednost. 
Suma je imao situaciju jedan na jedan i kada je oko 18.000 navijača u Humskoj već videlo loptu u golu on je šutirao pravo u golmana Malatije.

Dobru priliku imao je i Tošić u samom finišu poluvremena, ali je njegov udarac sa dvadesetak metara završio malo pored gola.

U 51. minutu su crno-beli tražili penal nakon što je Sadik pao u kaznenom prostoru, sudija Ivanov iz Rusije je samo odmahnuo rukom, a nekoliko minuta kasnije je Suma ponovo prokockao vrlo dobru priliku.

Ponovo je bio sam pred golmanom, imao je vremena da se lepo namesti i bira gde da šutira i ponovo je to uradio slabo.

Nakon te propuštene šanse umalo je stigla kazna na suprotnoj strani. Tore je sjajno prošao po desnoj strani, snažno šutirao i na sreću Partizana pogodio samo stativu.

Usledile su prilike debitanta Asana, ponovo Sume, a potom je japanski fudbaler u 67. minutu izazvao veliko oduševljenje na stadionu. Dobio je dobru loptu Zdjelara, sjajno prošao po levoj strani, izašao sam ispred Farnola i treću situaciju jedan na jedan pretvorio u gol.

Malatija je u 83. minutu ipak uspela da smanji rezultat. Nakon kornera s leve strane najbolji u skoku bio je Šebake i poslao loptu iza ledja Stojkovića.

Kada je izgledalo da je Partizan propustio priliku da na revanš putuje s ubedljivijom prednošću, Asano je iznudio jedanaesterac.

On je centrirao s leve strane, ali ga je izblokirao kapiten Šebake, ispostavilo se rukom, pa je sudija Ivanov pokazao na belu „tačku“, a siguran izvodjač najstrože kazne bio je Suma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.