U trendu

Petar Nenadić završio reprezentativnu karijeru

Srpski rukometaš Petar Nenadić saopštio je danas da je odlučio da završi reprezentativnu karijeru, istakavši da je to bila teška, ali ispravna odluka.

„Posle višednevnog razmišljanja, teška srca, ali mirne glave, doneo sam odluku da završim reprezentativnu karijeru. Ova odluka je bila najteža, ali znam da je i ispravna“, naveo je Nenadić u saopštenju dostavljenom medijima.

Rukometaš madjarskog Vesprema je rekao da je bilo mnogo lepih trenutaka, uspona i padova, medalja od kadetskih do seniorskih dana.

„Mnogo je bilo smeha, radosti, druženja, bilo je i teških trenutaka, suza, ali rasli smo svi zajedno, zahvaljujući dobrom drugarstvu pregurali smo mnogo toga preko ledja i uvek izlazili jači“, naveo je 35-godišnji Nenadić.

Kako je istakao, „ne postoji nijedan konkretan razlog“ za odluku o napuštanju nacionalnog tima za koji je igrao od 2007. godine i sa kojim je 2012. u Beogradu bio vicešampion Evrope.

„Osetio sam da je ovo pravo vreme za povlačenje, vreme je da mesto u timu prepustim nekom mladjem igraču, smatram da je to moja obaveza“, rekao je Nenadić.

Nenadić je naveo da „dolaze neki novi klinci“ koji su već pokazali veliki potencijal i dodao da su oni svetla budućnost rukometa.

„Zajedno sa selektorom Tonijem Djeronom ti momci mogu dosta. Imamo vrhunskog trenera na klupi reprezentacije, imamo sjajne igrače, oni zajedno mogu mnogo, nebo je njihova granica i ako ostanu na okupu svi zajedno, rukomet posle dugo vremena ne treba da brine za budućnost i uspehe“, dodao je on.

Nenadić je naveo da će uvek svim srcem navijati za reprezentaciju, „za moje Orlove, prijatelje, braću“.

„Srbija je moja zemlja, taj najsvetliji dres ništa neće zameniti, ponosno neka ga nose sve naredne generacije. Srećno Orlovi moji, do nekog novog susreta“, zaključio je Nenadić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar