U trendu

Pobede Dalasa i Toronta

Košarkaši Dalasa pobedili su noćas na svom terenu posle produžetka Portland sa 132:120 i primakli se osvajanju šestog mesta pred plej-of u NBA ligi.

Dirk Novicki predvodio je Dalas do pobede sa 40 poena, osam skokova i četiri asistencije, a dobru partiju prikazao je i Deron Vilijams sa 31 poenom i 16 asistencija. Oni su postigli prvih 11 poena u produžetku, od ukupno 19 poena Maveriksa u tom periodu.

U ekipi Portlanda Demjan Lilard bio je najefikasniji sa 26 poena, Alen Kreb postigao je 24, a Si Džej Mekolum 22 poena.

U borbi za šesto mesto pred plej-of Dalas se nalazi na pola utakmice zaostatka za Portlandom u Zapadnoj konferenciji. Dalas će do kraja regularnog dela odigrati 12 utakmica, a Portland 11, a u ovoj sezoni Maverksi vode sa 2:1 u pobedama.  

Košarkaši Toronta pobedili su na svom terenu Orlando sa 105:100 i ostali u igri za osvajanjem prvog mesta Istočne konferencije. Demar Derozan bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 25 poena, Luis Skola dodao je 20 poena uz osam skokova.

U ekipi Orlanda, koja je pretrpela sedmi uzastopni poraz u Torontu, najefikasniji su bili Evan Furnije i Viktor Oladipo sa po 21 poenom.

Toronto se tako primakao na jednu pobedu zaostatka za liderom Istočne konferencije Klivlendom.

Nju Orleans je kao domaćin pobedio Los Andjeles Kliperse i ostvario 26. pobedu u sezoni. Džru Holidej bio je najefikasniji u Pelikansima sa 22 poena i osam asistencija, Dante Kaningem dodao je 19,  a Omer Ašik postigao je 15 poena uz 14 skokova.

Pre početka utakmice objavljeno je da će ol-star igrač Memfisa Entoni Dejvis propustiti ostatak sezone zbog poveda kolena i ramena.

Kris Pol i Džej Džej Redik postigli su po 24 poena, a Pol je imao i 13 asistencija za Kliperse, koji su odigrali drugu utakmicu za manje od 24 časa i pretrpeli drugi poraz, posle neuspeha u Memfisu u subotu.

Sakramento je pobedio Njujork sa 88:80 predvodjen Demarkusom Kazinsom koji je postigao 24 poena i imao 20 skokova, Boston je pobedio Filadelfiju sa 120:105 i prekinuo niz od četiri poraza, dok je Juta pobedila Milvoki sa 94:85 i ostvarila petu pobedu u poslednjih šest utakmica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.