U trendu

Radonjić u produžecima odveo Zvezdu na prag LŠ

TRNAVA – Fudbaleri Crvene zvezde posle dramatičnog meča i produžetaka pobedili su Spartak 2:1 (1:1, 1:1) u Trnavi i prošli u plej-of za Ligu šampiona.

Junak meča bio je Nemanja Radonjić golom 98. minutu kada je hitrim sprintom ostavio čuvare i rutinski realizovao situaciju jedan na jedan sa golmanom Martinom Čudijem.

Prethodno, u regularnom delu meča bilo je 1:1, kao i u Beogradu, i to pošto je Mohamed El Fardu Ben već u sledećem napadu „poništio“ rano vođstvo domaćina preko Mareka Bakoša u 6. minutu.

Spartak na kraju nije uspeo ni iz penala da izbegne poraz kada je Boris Godal pogodio prečku u poslednjim sekundama.

Crveno-beli su položili težak ispit u vrućoj atmosferi pred 18.000 gledalaca, među kojima je bilo oko 2.500 srpskih navijača, i što je najvažnije drugu godinu zaredom obezbedili jesen u Evropi.

Kada je bilo najbitnije, u dodatnih pola sata – najtežih za ekipe sa ovog podneblja, Zvezda se izdigla iz „provalije“ i iznad Spartaka, pre svega na individualni kvalitet najboljeg pojedinca u Slovačkoj – Radonjića.

Sada izabranici Vladana Milojevića imaju priliku da ponovo pišu istoriju i prvi put uđu u evropsku elitu, ako eliminišu Salcburg (izbacio Škendiju ukupno 4:0) na posleđem stepeniku kvalifikacija.

Pred njima su padali, takođe, favoriti Sparta iz Praga, Krasnodar, Keln i ostali, pa nema razloga da ne veruju i u novi podvig za mesto među 32 najbolja tima na Starom kontinentu…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar