U trendu

Trener košarkaša Zvezde oprezan pred duel u Skoplju

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da njegova ekipa mora da bude oprezna i da ozbiljno shvati predstojeću utakmicu protiv MZT Skoplje, poslednjeplasiranog tima u ABA ligi.

„Za razliku od prve utakmice u Beogradu, mnogo toga se promenilo u ekipi MZT. Tu je novi trener, došlo je mnogo novih igrača… Prošlom utakmicom i pobedom u Zagrebu, naš rival je zadržao šanse za opstanak i sada im je svaka utakmica od velikog značaja“, rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde otputovali su danas u Skoplje, gde će u ponedeljak od 18 časova igrati protiv MZT-a, utakmicu 17. kola ABA lige. Zvezda ima 13 pobeda i tri poraza a MZT je poslednji skorom od tri pobede i 13 poraza i boriće se za opstanak u regionalnom takmičenju.

„Prvi protivnik u toj seriji je Crvena zvezda i sigurno će biti motivisani da pokažu dobru igru i reakciju posle dobre utakmice sa Cibonom. Moramo da shvatimo ovu utakmicu najozbiljnije moguće, jer se naš prioritet zna. Očekujem da odigramo dobru utakmicu, ali moramo da budemo i maksimalno oprezni, jer ćemo nastupiti bez povredjenih Antića i Feldina“, dodao je Alimpijević.

Kapiten Zvezde Branko Lazić rekao je da je MZT u pobedi protiv Cibone pokazao da je kvalitetan i da očekuje tešku utakmicu.

„Promenili su trenera, nekolicinu igrača i osvojenim bodovima u Zagrebu pokazali da će se boriti do kraja za opstanak. Ekipa u kojoj ima puno dobrih šutera, počev od Trajkovskog, Stojanovskog. Moramo da odigramo čvrsto, dobro u odbrani i da kontrolišemo ritam utakmice“, naveo je Lazić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar