U trendu

Veličković: Možemo sa Zvezdom, derbi dobijaju „tuča“ i želja

Najbolji košarkaš Partizana Novica Veličković, posle poraza od Crvene zvezde (85:74) smatra da crno-beli mogu da pariraju večitom rivalu u trci za titulu prvaka Srbije.

„Bili smo nešto lošiji tri minuta i Zvezda se tada „odlepila“. Nisu nas iznenadili, imaju kvalitet i cele sezone igraju dobro, protiv njih mora da se igra svih 40 minuta. Moramo svi da shvatimo da možemo da se nadmećemo sa njima kad smo maksimalno motivisani i sa puno kontakta, jer tako igraju oni“, rekao je Veličković novinarima posle utakmice.

Krilni košarkaš ističe da u derbiju taktika nema važnu ulogu, već snaga, energija i motiv.

„Znamo sve njihove napade, oni naše, u suštini odlučuje fizika, „tuča“, želja i sreća. Sećam se one trojke Gudurića o tablu… Nisam nezadovoljan, biće borbe sa Zvezdom i verujem da možemo da se nosimo“.

On se osvrnuo i na verbalni sukob sa trenerom Aleksandrom Džikićem na meču sa Vršcem na startu Superlige.

„Sve je iza nas i ne želim da pričam o tome, svi znaju šta je bilo. Partizan mi je, pored familije, najvažniji i volim ga, kao i Džikić. Ovo je moja košarkaška porodica“, zaključio je Veličković, dodavši da ga uvrede sa tribina motivišu i da je derbi, sa svim tim stvarima, jedan od razloga što se vratio u Partizan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar