U trendu

Banka Poštanske otvorila modernizovanu ekspozituru u Leskovcu

LESKOVAC – Banka Poštanske štedionice otvorila je danas u Leskovcu renoviranu i modernizovanu ekspozituru koja je proširena i prostire se na 200 kvadrata, u njoj će biti zaposleno 14 radnika, a produženo je i radno vreme ekspoziture.

Član Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Aleksandar Čortan rekao je da ta institucija nastavlja širenje poslovne mreže, odnosno podizanje kvaliteta usluga koje banka pruža.

„U ovom novom, osveženom prostoru na više od 200 kvadrata radiće 14 ljudi koji će biti u prilici da pruže kvalitetnu i brzu finansijsku uslugu svim svojim sugrađanima“, rekao je Čortan u Leskovcu.

Istakao je da Banka Poštanska štedionica svakodnevno radi na unapređenju kvaliteta usluga, kako za fizička, tako i za pravna lica, dodajući da banka stvara takve usluge koji omogućavaju da se pravna lica bave samo svojom osnovnom delatnošću, a da sve ostale stvari prepuste bankarima.

„U završnoj fazi je proces digitalizacije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji koji predviđa da do 30. aprila svi poreski obveznici koje potpadaju pod taj zakon pređu na nove fiskalne kase. Banka je za sve svoje korisnike i za sve one koje obuhvata fiskalizacija pripremili uz poslovni račun i jedan poseban uređaj“, istakao je Čortan.

Objasnio je da je to multifunkcionalni uređaj koji omogućava plaćanja platnim karticama, ali istovremeno poseduje sve sertifikate koji su verifikovani od Poreske uprave za korišćenje tog multifunkcionalnog uređaja kao nove kase.

„Pozivam vas da posetite jednu od naših 200 ekspozitura i više se informišete o ovom uređaju i funkcionalnosti koje je banka pripremila za poslovni račun za poslovanje preduzetnika i pravnih lica u banci ili da jednostavno preko našeg sajta izvršite registraciju i prijavite se za jedan ovakav uređaj koji umnogome može ubrzati rad i zadovoljiti sve procese savremene digitalizacije koja nas očekuje od 30. aprila“, rekao je Čortan.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je da je Poštanska štedionica prošle godine obeležila 100 godina od osnivanja i rada, dodajući da je ona dokaz da kad je država osnivač neke institucije, ako postoji finansijska stabilnost i odgovorni ljudi, da takva insitucija, kako kaže, može svakim danom da raste i da bude što efikasnija.

„Upravo iz tog razloga smo prošle godine Poštanskoj štedionici povodom 100 godina rada i postojanja dodelili Oktobarsku nagradu Grada Leskovca“, rekao je Cvetanović.

Izrazio je zadovoljstvo što je Banka Poštanska štedionica odlučila da modernizuje svoj objekat u Leskovcu, dodajući da će u toj ekspozituri sada biti zaposleno i više ljude.

„U poslednjih godinu dana zaposlili smo 2.041 osobu na teritoriji Leskovca i to je veliki uspeh i ovog grada i Srbije“, zaključio je gradonačelnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.