U trendu

Ministarstvo rada: Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost

BEOGRAD – Povodom Međunarodnog dana mladih koji se obeležava danas, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ističe da je stalno poboljšanje uslova za život i rad mladih jedan od glavnih prioriteta rada ovog ministarstva i Vlade Srbije.
U saopštenju Ministarstva se ističe da je ulaganje u mlade, njihovo obrazovanje, stvaranje uslova za sticanje prvih radnih iskustava zapravo ulaganje u budućnost i napredak države u svim oblastima.
Ukazuje se da je zapošljavanje mladih jedan od ključnih strateških ciljeva države i navodi da je u skladu sa tim, Vlada Srbije na predlog Ministarstva, lane pokrenula program „Moja prva plata“.

Njime je 8.224 mladih dobilo priliku da po prvi put zasnuje radni odnos zbog čega je odlučeno da se program nastavi i u 2021. godini.
„Ove godine će 10.000 mlađih od 30 godina, imati priliku da svoje stečeno znanje pokaže i u praksi. Ponosni smo što možemo mladima da pomognemo u njihovim prvim koracima na putu ka stvaranju sjajnih karijera“, rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.
Ministarstvo će u i narednom periodu raditi na svim programima čiji je cilj podsticanje zapošljavanja, a posebno mladih i nastaviće da stvara dobar privredni ambijent i unapređuje položaj mladih na tržištu rada, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.