Plenarni sastanak misije MMF-a i delegacije Srbije

U Narodnoj banci Srbije danas će biti održan plenarni sastanak misije Međunarodnog monetarnog fonda i delegacije Srbije.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), sa DŽejmsom Rufom na čelu, u Beograd razgovora o šestoj reviziji stend-baj aražmana iz predostrožnosti sa Srbijom.

Misija će tokom posete, koja će trajati do 1. novembra, oceniti fiskalne rezultate i zaključiti razgovore o budžetu za 2017. godinu.

Kako je ranije najavio stalni predstavnik Misije MMF-a u Srbiji, Sebastijan Sosa, u razgovorima sa srpskim zvaničnicima biće razmotren napredak reformi u finansijskom sektoru, procenjeno napredovanje u sprovođenju ključnih strukturnih reformi, a biće reči i o novim strukturnim uslovima za 2017.

Sve prethodne revizije MMF-a u Srbiji završene su uspešno.

Predstavnici misije MMF su se u petak sastali sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandarom Vučićen

Tom prilikom nije postignuta saglasnost oko nivoa povećanja plata i penzija, ali je planirano da razgovori o tome budu nastavljeni u narednih desetak dana, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predstavnici MMF pohvalili su u razgovoru sa premijerom dobre rezultate koje je Srbija postigla i stanje u srpskom budžetu po pitanju boljih prihoda, bolje naplate poreza i manjih rashoda.

Tokom sastanka istaknuto je da je Srbija i dalje na dobrom putu stabilnih makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja. Predstavnici misije MMF-a naglasili su da je Srbija ostvarila napredak u restrukturiranju EPS-a i Srbijagasa.

Vučih je sa predstavnicima MMF, koji borave u Beogradu u okviru šeste revizije sporazuma sa Srbijom, razgovarao o aktuelnim temama u vezi sa aranžmanom MMF-a, navodi se u saopštenju.

Srbija je sa MMF-om zaključila standbaj aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine, vredan oko 1,2 milijarde evra.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake