najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Predloženo gašenje Agencije za privatizaciju

Agencija za privatizaciju biće ugašena 1. februara 2016. godine, predvidjeno je Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o privatizaciji, koji je dostavljen Skupštini Srbije na usvajanje.

Nadležnosti Agencije prenose se na Ministarstvo privrede, a postupke stečaja sprovodiće Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Ministarstvo privrede preuzeće od Agencije za privatizaciju prava, obaveze, predmete, opremu, sredstava za rad i arhivu. Zaposlenima koji ne budu preuzeti prestaje radni odnos uz isplatu otpremnine u skladu sa zakonom kojim je uredjeno smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru.

Gašenje Agencije za privatizaciju, kako je obrazloženo, u skladu je sa potrebama racionalizacije državne uprave i fiskalne konolidacije, jer je privatizacija oročena do kraja godine, a preduzeća koja do tada ne budu privatizovana ići će u stečaj.

Predloženo je da izmene Zakona o privatizaciji stupe na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, a da se primenjuju od 1. februara. Postupci privatizacije započeti po važećem zakonu biće nastavljeni po novim propisima.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike