najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Skandal se nastavlja: VW otkrio novu grešku na softveru

Nemački proizvođač automobila Folksvagen (VW) otkrio je još jedan problem sa softverom koji pogađa potrošnju goriva i koji se nadovezuje na tekući skandal sa emisijom štetnih gasova, pišu danas nemački mediji.

“VW ima novi problem sa softverom koji direktno utiče na potrošnju goriva u automobilima”, piše list Velt, a prenosi agencija Frans pres.

Sporni softver kontroliše čuvanje energije, koja može biti upotrebljena za punjenje akumulatora, zahvaljujući kom funkcionišu svetla, grejanje i klima uređaji u automobilima. Zbog greške na softveru, automobili moraju da troše više goriva da bi obezbedili funkcionisanje svega toga.

Portparol Folksvagena je za Velt potvrdio da postoji problem, ali i poručio da on pogađa samo određene automobile a ne čitave serije.

Nemački automobilski gigant se bori sa najvećom poslovnom krizom u svojoj 78 godina dugoj istoriji, nakon što je u septembru priznao da je varao na testovima merenja emisije štetnih gasova u SAD kod dizel automobila, što je rezultiralo skandalom koji je pogodio oko 11 miliona automobila širom sveta, primoravajući tadašnjeg generalnog direktora VW-a Martina Vinterkorna da podnese ostavku.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike