najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Strani investitori će vratiti preduzetnički duh i radne navike u Srbiju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da će strani investitori vratiti preduzetnički duh i radne navike koje je Srbija izgubila u prethodnim decenijama.

Obraćajući se učesnicima konferencije „Nordijski inovativni biznis“ u Beogradu, Vučić je kazao da Srbija posvećuje posebnu pažnju investitorima iz nordijskih zemalja, „jer ih karakteriše ozbiljnost i posvećenost u radu“.

„Nama je potrebno još 100 godina da se približimo nordijskim zemljama ali smo u prethodnom periodu stabilizovali javne finansije, što je osnovni uslov za napredak u pravljenju poslovnog ambijenta jer niko ne dolazi u zemlju koja je pred bankrotstvom“, kazao je premijer.

Prema njegovim rečima, trgovinska razmena Srbije sa nordijskim zemljama stalno raste a u 2015. godini zabeležen je dvocifreni rast.

Vučić je dodao da Srbija i dalje ima problem sa lokalnim samoupravama koje „jednim delom loše funkcionišu jer ne postavljaju visoke ciljeve pred sebe već se bave dnevnom politikom i time kako da zaposle bliske ljude“.

Govoreći o odnosima u regionu, Vučić je kazao da će Srbija i u budućnosti gledati da se „barem ponaša nedvosmisleno najmanje neodgovorno“.

„Želimo otvaranje auto-puta Beograd-Niš-Priština-Drač, hoćemo najbolje odnose sa BiH, Crnom Gorom, Makedonijom jer nama najviše odgovaraju stabilni odnosi u regionu“, naveo je predsednik vlade.

(Beta)

1 komentar
  1. Saša

    Hoće li strani investitori moći da imaju pristup i osnaže vojnu industriju Srbije !

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike