najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić: Ni neki ministri nisu razumeli suštinu kredita od UAE

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ni pojedini ministri nisu razumeli suštinu kredita od oko milijardu dolara koju će Srbija uzeti od Fonda za razvoj Abu Dabija.

“Mnogi nisu razumeli, čak ni neki potpredsednici vlade ni novinari. Ako neko nešto ne zna, bolje da pita, a ne da se pravi mnogo pametan i mudar. Nažalost, bolje je bilo da novinari ne pitaju pojedine članove vlade, jer me oni očigledno nisu slušali na vladi, ni u medijima, kad sam o tome govorio”, rekao je Vučić u Leskovcu.

On je rekao da je kredit uzet po najpovoljnijim mogućim uslovima.

“Samo nepismeni ljudi kritikuju, jer ne razumeju”, kazao je Vučić.

Vlada Srbije namerava da od Fonda za razvoj Abu Dabija uzme kredit od oko milijardu dolara za budžetsku podršku, sa kamatom od 2,25 odsto godišnje.

Period dospeća zajma je 10 godina, uključujući poček od pet godina, dok je rok otplate pet godina.

Predlog zakona o potvrdjivanju ugovora o zajmu koji Srbija uzima od Ujedinjenih Arapskih Emirata biće na dnevnom redu sednice Skupštine koja je zakazana za 25. oktobar.

Ugovor o kreditu potpisan je 4. oktobra ove godine, a u ime Vlade ga je potpisao ministar inostranih poslova Ivica Dačić.

Tim ugovorom je predvidjeno da Vlada Srbije od Fonda za razvoj Abu Dabija uzme pozajamicu u vrednosti 3.367.000.000 UAE dirhama (oko milijardu dolara) i da je povlači u pet rata u vrednosti do približno 200 miliona dolara, u razmacima od najmanje šest meseci.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike