najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Izricanje presude Oliveru Ivanoviću 21. janura

Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba trebalo bi da bude izrečena presuda 21. januara u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici.

Postupak protiv Ivanovića i još četvorice Srba se privodi kraju, 18. januara završnu reč trebalo bi da iznesu advokati preostalih optuženih Srba, Euleksove sudije da obave većanje 19. i 20. januara a dan kasnije i da saopšte presudu.

Ivanović je u izjavi, koju je dostavio preko svog advokata, rekao da je dva dana za većanje kratak interval, s’ obzirom na sudski materijal ali da sudije imaju vremensko ograničenenje jer žele da ispoštuju određene rokove, zbog čega je za 21. januar zakazano izricanje presude.

To se, kazao je Ivanović, događa samo šest dana pre dvogodisnjice od mog hapšenja koje se dogodilo 27. januara 2014. godine.

On smatra da u međuvremenu tužilac nije uspeo da dokaže navode optužnice i da to ukazuje na političku pozadinu hapšenja i sudskog postupka.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić, advokat Ilija Vujačić, pravnik Nebojša Vujačić i profešor Aleksandar Lazović, koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Ivanović i Delibašić se nalaze u kućnom pritvoru dok ostala trojica Srba suđenje dočekuju braneći se sa slobode.

Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike