Ministarstvo traži od rumunske inspekcije informacije o nesreći

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da će zatražiti od rumunske inspekcije rada informacije o odgovornosti i preduzetim merama povodom nesreće u fabrici „Leoni“ u Rumuniji, u kojoj je poginula jedna državljanka Srbije, dok su dve povredjene.

Kako se u saopštenju ministarstva navodi, Inspekcija za rad Srbije utvrdila je da je poslodavac fabrike „Leoni“ iz Prokuplja zakonski poslao 103 radnika na privremeni rad u fabriku u svom vlasništvu u Rumuniji, a tri radnice bile su angažovane ugovorna odredjeno.

„Aneksom ugovora o radu upućene su na privremeni rad u inostranstvo od 6. marta do 2. maja 2017. godine“, navodi se u saopštenju i dodaje da je poslodavac u skladu sa propisima, 7. marta obavestio ministarstvo o upućivanju zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo.

Portal Južne vesti javio je danas da je jedna devojka iz Niša poginula, a da je povredjeno najmanje sedam osoba, medju kojima i dve devojke iz Srbije, kada je u rumunskom gradu Pitešti automobil slučajno uleteo u prostor fabrike „Leoni“ gde su se nalazili radnici koji su bili na pauzi.

Kako su naveli u „Leoniju“ nesreća se dogodila oko 9.30.  

Poslednjih godina zaposleni u „Leoniju“ u Prokuplju i Malošištu odlaze na obuku i privremeni rad u fabrike ove nemačke kompanije koje se nalaze u Rumuniji i Slovačkoj. Tamo borave najviše tri meseca.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike