U trendu

Otac im ubio majku, šta sad s troje male dece?

Iz nadležnog ministarstva saopšteno da su preduzete hitne mere kako bi se zbrinulo troje dece nakon što im je u sredu otac usred Beograda ubio majku.

Istovremeno, u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izražava se duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se juče desio na Novom Beogradu, u Centru za socijalni rad.

Saopšteno je i da su u saradnji sa Gradskim centrom za socijalni rad preduzete hitne mere zbrinjavanja dece.

U novobeogradskom Centru za socijalni rad jedan muškarac je juče tupim predmetom ubio bivšu suprugu (39), majku troje dece, a zatim pobegao sa mesta zločina. On je bio pozvan na razgovor u kontrolisanim uslovima, u prisustvu radnika za socijalni rad.

„Deci su obezbeđeni egzistencionalni uslovi, bezbednost i briga o zdravlju do konačnog odlučivanja o njihovom daljem zbrinjavanju“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo će takođe uraditi nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Novi Beograd u konkretnom predmetu. O ishodima nadzora Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja javnost će biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju.

Mediji su prethodno preneli da je brat ubijene žene rekao da je nasilje u porodici trajalo od početka braka, a da su zabeleženi i pokušaji nasrtanja na trojicu sinova, koji imaju deset, osam i tri godine.

Zbog tih nasrtaja, 39-godišnja žena je i podnela prijave, a osumnjičeni za ubistvo je zbog toga služio kaznu zatvora pre dve godine, preneo je RTS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.