U trendu

Suđenje optuženom za porodično nasilje: Žrtva i nasilnik oči u oči

U nastavku suđenja Ahmetu Marinkoviću (41) u Drugom osnovnom sudu u Beogradu danas je svedočila njegova nevenčana supruga Marija Ferizović (22) za čije je zversko zlostavljanje Ahmetović optužen.

Marinković je bio udaljen iz sudnice tokom saslušanja Ferizovićeve na njenu molbu, a nakon iskaza, sud je izvršio njihovo suočavanje.

Naime, na početku svedočenja Ferizovićeva je prisećajući se detalja Marinkovićevog iživljavanja počela da plače, pa je zamolila sudiju da ga udalji iz sudnice.

Marinković i njegov branilac po službenoj dužnosti su se tome usprotivili, ali je sudija ipak odlučio da ga udalji.

Nakon detaljnog iskaza, Marinković je vraćen u sudnicu radi suočavanja i postaljanja pitanja Ferizovićevoj sa kojom ima dvoje dece.

Oni su pred sudom jedno drugo optužili za laži.

Marinkovćev branilac je predložio da on bude pušten iz pritvora u kojem je od hapšenja 27. avgusta uz zabranu prilaska Ferizovićevoj, ali je sud taj predlog odbio. Ferizovićeva se prikljucila krivičnom gonjenju i zatražila naknadu štete.

Sledeće suđenje zakazano je za 2. mart, kada bi trebalo da bude ispitan sudski veštak koji će govoriti o povredama koje je zadobila Ferizovićeva u porodičnom nasilju.

Ahmetović je krajem januara na početku suđenja negirao da je krajem avgusta prošle godine zverski zlostavljao svoju nevenčanu suprugu, tvrdeći da joj nije on naneo povrede i opekotine niti da ju je mučio dva dana zaključanu u stanu, već da je „Marija ili samu sebe tukla, ili je to učinio njen ljubavnik“.

On je potvrdio samo da ju je 25. avgusta nekoliko puta udario, pošto mu je priznala da ga je prevarila sa sinom zakupodavca stana u kojem su živeli.

Tužilaštvo je optužnicom sudu predložilo da Marinkovića osudi na šest godina zatvora, s obzirom na pokazanu brutalnost prilikom izvršenja krivičnog dela.

Marinković je uhapšen 27. avgusta prošle godine nakon što je dva dana u stanu u Kaluđerici maltretirao majku svoje dvoje dece, koju je policija, kako su preneli mediji, zatekla u podlivima i obrijanu do glave.

Takođe je imala je opekotine po licu i na čelu i pečat od užarene metalne cevi, preneli su mediji, navodeći da su im deca u to vreme bila kod njene majke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.