U trendu

Svedokinja: Videla sam da je jedan oštećeni pao, a drugi je vikao stani, stani

Svedokinja Sonja Hinić rekla je danas u nastavku sudjenja žandarmima koji se terete za napad na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog u Beogradu, da je iz kafića u kom je radila videla kada je jedan oštećeni posle udarca pendrekom pao na zemlju, a drugog da viče „stani, stani“.

Hinić je rekla da iz kafića koji se nalazio u Ulici Svetozara Markovića nije videla sam početak napada na Vučića i Malog, 28. septembra 2014. godine tokom Parade ponosa u Beogradu.

„Videla sam lica koja dolaze iz Vojvode Milenka i idu ka Birčaninovoj. Došlo je do nekog koškanja. Ja sam se okrenula kada je krenula vika i komešanje i kada su žandarmi udarili oštećene. Mislim da je vikanje bilo uzajamno. Žandarmi su udarali pendrecima. Ostao mi je u pamćenju jedan jak udarac“, posvedočila je Hinić pred većem Višeg suda u Beogradu.

Ona je kazala da je to sve trajalo dva do tri minuta i da je usled tog komešanja žena koja je bila u kaficu sa blizancima pokušala da udje unutra ali su se kolica zaglavila na ulazu.

„Tada sam videla kako jedan čovek nosi drugog preko ramena, prelazili su ulicu i išli ka našem kafiću“, rekla je ona i dodala da je pretpostavila da su hteli da udju u lokal kao i da tada nije znala da je to Andrej Vučić.

Na konstataciju advokata odbrane da u istrazi pre tri godine nije rekla sve ovo što i danas i na pitanje kako je moguće da se seća više detalja tri godine posle dogadjaja nego posle dve nedelje nakon, ona je rekla da je tada bila uzbudjena zbog svega što se dogodilo.

Na sudjenju su svedočili i Violeta Jovanović koja je radila u trafici u blizini mesta na kom je došlo do incidenta koja je rekla da je čula jedino neko nejasno komešanje, i Milan Karapandžić koji je iz stana čuo neko komešanje i buku.

Osmorica žandarma optuženi su da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada kao i zlostavljanja i mučenja, a optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret im se stavlja zloupotreba službenog položaja.

Svi optuženi su tokom ranijih ročišta negirali krivicu i naveli da su tog dana postupali po zakonu.

Za napad na Vučića i Malog i njihovo obezbedjenje optužnicom Višeg javnog tužilaštva se terete Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Djordjević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Sudjenje će biti nastavljeno 13. oktobra u 10 sati kada će ponovo, na zehtev jednog od optuženih protiv koga je postupak bio razdvojen, biti saslušavani svedoci koji su ispitivani u njegovom odsustvu.

Predvidjeno je i saslušanje veštaka Branimira Aleksandrića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.