Haradinaj nije podlegao pritisku Amerike?

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da bi nametnute takse na proizvode iz Srbije mogle ostati na snazi zauvek, ukoliko Beograd ne prizna kosovsku nezavisnost, preneo je prištinski portal Zeri.

Haradinaj je, nakon razgovora sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom, rekao da Priština želi da ukine takse jer je, kako je kazao, to cilj SAD.

Razgovarali smo o dijalogu sa Beogradom, razvoju događaja u vezi sa dijalogom, a u vezi sa taksama. Mi smo danas insistirali na postizanju sveobuhvatnog sporazuma o međusobnom priznavanju“, rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare.

Ambasador Kosnet se nije oglasio nakon razgovora sa Haradinajem i predsednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem ranije danas u kosovskom parlamentu.

Veselji je nakon razgovora na fejsbuku napisao da će odluke pristinskih institucija u vezi sa taksama biti donete u interesu građana i u koordinaciji sa SAD i drugim međunarodnim partnerima.

„Kosovo je odlučno u tome da zauvek održi svoje strateško partnerstvo sa SAD i to se nikada se neće promeniti“, napisao je još Veselji na svom Fejsbuku i dodao da su imali „veoma konstruktivan sastanak“ i da su razgovarali o izazovima ove godine.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Dobro došli

    Lako je Haradinaju da ignoriše zahtev Amerike, po pitanju ukidanja taksa, kada su im baš Ameri predložili da se takse uvedu do priznavanja tzv.države Kosovo. Vrlo dobro Haradinaj zna da mu neće faliti ni jedna dlaka od ono malo kose na glavi ako ne postupi po nekakvom tamo zahtevu iz Evrope i Amerike.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike