Haradinaj: Priština u NATO-u vidi sigurnost i večni mir

Predsednik Parlamentarne skupštine NATO Paolo Ali boravio je danas u Prištini, gde je razgovarao sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, koji je tom prilikom rekao da Priština u NATO vidi „sigurnost i večni mir“, prenela je prištinska Koha.

Ali je, kako se navodi, rekao da „NATO i Kosovo imaju jaku vezu i godinama dugu vezu, te istakao važnost nastavka napretka Kosova na putu ka članstvu u NATO“.

Parlamentarna skupština je, kazao je, veoma posvećena Zapadnom Balkanu, jer smatra da je taj region bitan za Evropu.

„Trudimo se da podržimo napore koje Kosovo radi u reformskom procesu koji je potreban za članstvo u NATO-u. Mi vidimo stvarni napredak, takođe vidimo da ima još posla koji treba da se uradi, posebno u normalizaciji odnosa sa Srbijom, ali smo uvereni da je vaše rukovodstvo posvećeno tom pitanju i da ćete imati uspeha na putu evroatlantskih integracija“, rekao je Ali.

Haradinaj je uzvratio da će građani Kosova „zauvek biti zahvalni i da nikada neće zaboraviti pomoć koju je NATO pružio u svim fazama izgradnje države“.

Istakao je, kako je rekao, važnu ulogu NATO u garantovanju mira i sigurnosti i pohvalio mirovne snage KFOR-a kao, kako je rekao, „važnog partnera na Kosovu“.

On je rekao i da su Kosovske bezbednosne nage, pod kontrolom NATO-a u svim fazama izgradnje ispunile operativne kapacitete za transformaciju u oružane snage u koordinaciji sa međunarodnim partnerima.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Pa tačno je da NATO šalje u VJEČNI MIR i u VJEČNA LOVIŠTA !

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike