U trendu

Inicijativa mladih: Ministar Vukosavljević pružio legitimitet nasilnicima

Inicijativa mladih za ljudska prava kritikovala je ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića jer se danas sastao sa, kako se navodi, „pripadnicima ekstremno desničarske organizacije ‘Alternativa'“.

Inicijativa je u saopštenju ocenila da su pripadnici „Alternative“ „poznati po zalaganju za ograničavanje rada i ukidanje organizacija civilnog društva u Srbiji“, a da je sastankom sa njihovim predstavnicima ministar „dao legitimitet njihovoj kampanji zastrašivanja usmerenoj ka Inicijativi mladih za ljudska prava“.

„Smatramo današnji sastanak nedopustivim činom jer se na taj način ne samo prelazi preko huškačkog i nasilničkog ponašanja ove organizacije već se njime dovodi u pitanje, ionako krhka, proklamovana demokratska i proevropska agenda Vlade Srbije, čiji je ministar Vukosavljević član“, piše u saopštenju.

Predstavnici Studentske organizacije „Alternativa“ predali su ranije danas ministru kulture potpise više od 3.200 studenata iz Srbije i regiona koji su podržali mere za zaštitu ćirilice.

Uz potpise podrške, delegacija „Alternative“ predala je Vukosavljeviću i „Platformu za razvoj i očuvanje kulture uz plan kulturnih aktivnosti“, koja je usmerena na poboljšanje stanja u kulturi i generalno statusa kulture u društvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.