Jedna fotografija sa NATO samita u Briselu podigla je neviđenu prašinu na intrenetu, vidite li zašto?

Američki predsednik, Donald Tramp, i na ovogodišnjem samitu NATO privukao je najviše pažnje, ali se jedna fotografija posebno izdvojila.

Dok su helikopteri nadletali Brisel tokom samita, fotografi su uslikali svetske lidere kako gledaju u nebo. Upravo u tom trenutku nastala je fotografija koja je u mnogim medijima predstavljena kako prikaz svetske politike u ovom trenutku.

Naime, dok svi svetski lideri gledaju u jednu stranu, samo Tramp gleda u drugu.

Može se reći da u toj oceni ima istine, posebno ako se uzme u obzir šta je sve Tramp rekao tokom samita – prvo je sve NATO članice javno napao zbog izdvajanja za budežt Alijanse, a potom se ustremio na Nemačku, koji je čak nazvao „ruski zarobljneik“ kritikujući izgradnju gasovoda „Severni tok 2“. Poslednjeg dana samita Tramp je otišao i korak dalje, upućujući najdirektniju pretnju do sada.

„Vašington post“ preneo je, pozvajući se na diplomate koje se nalaze u Briselu, da je prvi čovek SAD zapretio da ukoliko „NATO članice odmah ne povećaju svoju potrošnju na odbranu, Sjedinjene Države će ići same“.

Koliko je Tramp oštar možda najbolje pokazuje reakcija predsednika Evropskog saveta, Donalda Tuska, mu je čak poručio: „Poštuj saveznike, nemaš ih mnogo!“.

1 komentar
  1. bambi

    Pogresno tumacite fotografiju. Naime, Tramp ili vec kako se zove, je okrenuo glavu na drugu stranu iz prostog razloga jer je gospdja u plavom prdnula, i to prdnula je zesce. Nije lako biti americki predsednik. Osim toga, kontaktiracu danas Merkele. Pretera ga brate sa kilazom. Preporucicu joj kozju surutku. Ja je pijem vec danima i vec se primecuju prvi rezultati.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike