U trendu

Jedna fotografija sa NATO samita u Briselu podigla je neviđenu prašinu na intrenetu, vidite li zašto?

Američki predsednik, Donald Tramp, i na ovogodišnjem samitu NATO privukao je najviše pažnje, ali se jedna fotografija posebno izdvojila.

Dok su helikopteri nadletali Brisel tokom samita, fotografi su uslikali svetske lidere kako gledaju u nebo. Upravo u tom trenutku nastala je fotografija koja je u mnogim medijima predstavljena kako prikaz svetske politike u ovom trenutku.

Naime, dok svi svetski lideri gledaju u jednu stranu, samo Tramp gleda u drugu.

Može se reći da u toj oceni ima istine, posebno ako se uzme u obzir šta je sve Tramp rekao tokom samita – prvo je sve NATO članice javno napao zbog izdvajanja za budežt Alijanse, a potom se ustremio na Nemačku, koji je čak nazvao „ruski zarobljneik“ kritikujući izgradnju gasovoda „Severni tok 2“. Poslednjeg dana samita Tramp je otišao i korak dalje, upućujući najdirektniju pretnju do sada.

„Vašington post“ preneo je, pozvajući se na diplomate koje se nalaze u Briselu, da je prvi čovek SAD zapretio da ukoliko „NATO članice odmah ne povećaju svoju potrošnju na odbranu, Sjedinjene Države će ići same“.

Koliko je Tramp oštar možda najbolje pokazuje reakcija predsednika Evropskog saveta, Donalda Tuska, mu je čak poručio: „Poštuj saveznike, nemaš ih mnogo!“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)