U trendu

Kancelarija za KiM: Incidentima se izaziva destabilizacija Kosova

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je kradje koje su se protekle noći dogodile u opštini Klokot, ocenjujući da je to poslednji u nizu incidenata koji ima za cilj pokušaj destabilizacije na Kosovu.

Kako se navodi u saopštenju, dvema srpskim porodicama sinoć je ukradena krava i automobil, dok su trećoj lopovi pokušali da odvedu bika.

Iz Kancelarije za KiM su ocenili da to nisu samo delikti iz korstoljublja, već da je reč o nečemu „mnogo zlonamernijem i opasnijem“.

„Svedoci smo pojačanih nastojanja da se Srbi zastraše i isprovociraju kako bi se situacija otrgla kontroli i dobio alibi za širu akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji“, upozorili su iz Kancelarije.

Od nadležnih organa očekuju da utvrde ko je odgovoran i da počinioce privedu pravdi kako bi se ekstremistima uputila jasna poruka da je ugrožavanje stabilnosti i mira nedopustivo.

„Najoštrije osudjujemo sve pokušaje destabilizacije situacije na Kosovu i Metohiji i naglašavamo da svako nastojanje da se rešavanje problema sa terena politike i diplomatije zameni nasiljem kao sredstvom za ostvarivanje ciljeva ne može nikome doneti dobro“, naveli su iz Kancelarije za KiM.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.