U trendu

Mekalister: Nadam se da će istraga o slučaju Savamala doneti rezultate

Izvestilac za Srbiju i predsednik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister izrazio je nadu da će istraga „slučaja Savamala“, uskoro doneti rezultate, preneo je list Danas u izdanju od petka, 9. juna.

„U izveštaju Evropskog parlamenta o Srbiji mi smo uzeli u obzir kontroverzne dogadjaje u beogradskom kvartu Savamala, sa naročitm osvrtom na uništavanje imovine. Nadam se da će istraga uskoro doneti rezultate“, rekao je on.

Mekalister je za taj beogradski dnevnik rekao i da je potrebno „učiniti više“ da bi se garantovala vladavina prava u Srbiji i da „to uključuje reformu pravosudja i borbu protiv korupcije“.

Knstatovao je da je Srbija na putu prema Evropskoj uniji, oceio da sprovodi „ambicioznu agendu ekonomskih reformi“ – „što je već dalo rezultata“ i da je pokazala da je „posvećena regionalnoj saradnji i pomirenju“.

Upitan o Briselskom dijalogu, Mekalister je rekao da je važno i za Beograd i za Prištinu da ostvare napredak i sprovedu Briselski sporazum, „kako bi se približili ostvarenju njihovog zajedničkog cilja o približavanju EU“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.