U trendu

Mirović: Politika saradnje pokrajinske i republičke vlade nema alternativu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da zajednička politika i saradnja sa Vladom Srbije nema alternativu i da svi projekti bitni za gradjane mogu da se urade i završe samo u medjusobnoj saradnji. 

„Jedan deo javnosti možda nije navikao na to, jer je predugo trajala politika konflikta. Ali šta je alternativa? Ponovo crne slike promašenih investicija i nezavršenih projekata, besciljnih sukoba… To nema samo veze sa političkom i partijskom pripadnošću već sa svešću da smo tu zbog gradjana i velikih projekata, a to može samo da se uradi zajednički i u saradnji“, rekao je Mirović nakon potpisivanja protokola o saradnji na zajedničkim projektima u Palati Srbija. 

On je ocenio da je današnja zajednička sednica Vlada Srbije i pokrajine Vojvodine pokazala kontinuitet politike okupljanja oko projekata koji imaju nacionalni karakter. 

Mirović je kao primer naveo izgradnju Instituta Biosens, zgrade Radio-televizije Vojvodine, pozorišta u Subotici i Žeželjevog mosta u Novom Sadu, ali i neke nove projekate poput saobraćajnice od Novog Sada do Rume, i u drugoj fazi do Šapca. 

On je rekao da je to sada projekat od nacionalnog značaja Republike Srbije. 

„Na teritoriji Vojvodine imamo 19 nerazvijenih opština, pa smo pričali i o potrebi da sva ministarstva i sekretarijati razvijaju kapacitete i podižu kvalitet života u tim opštinama, kako bi oni pristizali one nerazvijene“, rekao je Mirović i dodao da je bilo reči i o važnim projektima vezanim za zdravstvo, od Subotice do Pančeva, gde će se razvijati regionalne bolnice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.